a

Imagine John Lennon

Imagine John Lennon

FilmUncategorized Fans van John Lennon worden verwend dit jaar.

door Stijn Terrie

Fans van John Lennon worden verwend dit jaar. Na ‘Nowhere Boy’ (eerder besproken hier) kunnen zij nu ook genieten van ‘Imagine John Lennon’ uitgegeven door Living Colour Entertainment.  Een documentaire samengesteld uit een onwaarschijnlijk rijke schat aan beeldmateriaal uit de persoonlijke verzameling van Lennon himself.

Het leuke aan deze documentaire is dat u Lennon zelf als verteller aan het werk hoort tussen de vele getuigenissen van zijn naasten waaronder uiteraard ook Yoko Ono.  De rijke schat aan beeldmateriaal levert ongetwijfeld bekende beelden op. (de ontroerende  beelden van de massa fans die na zijn dood samen hun verdriet verwerken) Maar evenzeer worden we verwend met onuitgegeven beelden van Lennon in de studio die worstelt met zijn songteksten en ondeugden de tong uitsteekt richting de producers.

Ontdek ook hoe de vonk ooit oversloeg tussen Lennon en Yoko op één van haar tentoonstellingen. Een ladder, een vergrootglas en het ja-woord, meer was daartoe niet nodig. Geniet tussendoor gewoon ook van alle klassiekers die Lennon ons naliet.

Producers David L. Wolper en Andrew Solt werkten eerder al samen aan de documentaire This is Elvis en weten ook nu weer de perfecte combinatie samen te stellen van bekende en minder bekende fragmenten uit het leven van deze toch wel flamboyante man.

U houdt er van, of net niet. Maar één ding is zeker:  Lennon overleeft generaties lang en daar kan zelfs ene Mark David Chapman maar weinig aan doen.

3 december 2010 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Imagine John Lennon?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.