a

Inside the Human Body

Inside the Human Body

FilmUncategorized prachtige docureeks over het menselijke lichaam

door Stijn Terrie

Er zijn nog zekerheden in ’t leven. Zo is het zeker dat de zomer de schoonste tijd van ’t jaar is, ook al duurt die slechts veertien dagen en komt ze veel te laat. Zo is het zeker dat Britney Spears ooit nog zal opduiken in een remake van de miniplaybackshow. Zo is het zeker dat de kleuterklas die het lichaam van Michael Jackson erfde na zijn dood zeker nooit een tekort aan plasticine zal hebben. En zo is het zeker dat elke reportage, gefinancierd door de BBC onder de categorie ‘Pareltjes’ valt onder te delen.

Zo ook ‘Inside The Human Body’ waarin Michael Mosley een reis onderneemt door het meest complexe organisme ter wereld, zijnde het menselijk lichaam.

De perfecte mix tussen computeranimatie en wetenschappelijke zekerheden en draagvlakken is heel sterk. Maar niet alleen zij met een uitgebreide voorliefde voor zoveel wetenschap komen aan hun trekken. Ook het menselijke aspect werd niet verwaarloosd. En het is net dat aspect dat de 4-delige docuserie  populair hoort te maken bij een breed publiek. Gewone mensen en mensen met ongewone trekjes en een bijzondere aanleg om grenzen te verleggen maken er een boeiend kijkstuk van.

En de enthousiaste man met de nerdy, doch stijlvolle look Michael Mosley (presentator) valt gerust de kers op de tot in de puntjes verfijnde taart te noemen.

Wij hopen dat ook u van de reis zal genieten. Laat uw hart gerust een keertje overslaan tijdens deze adembenemende trip door het menselijk lichaam. Pure propaganda voor deze docu zegt u? Tja, het zijn niet wij die ‘m zo sterk hebben gemaakt hé…

7 oktober 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Inside the Human Body?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.