a

Rizzoli & Isles (Seizoen 1)

Rizzoli & Isles (Seizoen 1)

FilmTvUncategorized Wij hopen op beterschap in seizoen 2.

door Stijn Terrie

De Fans van Flikken, Flikken Maastricht, Witse en andere mainstream politieseries zullen content zijn. Want ‘Rizzoli & Isles, seizoen 1’ is uit op DVD.

Verwacht u aan tien afleveringen politiespeurwerk waarbij de sexy doch eigenzinnige rechercheur Jane Rizzoli en de met iets meer levenswijsheden bedeelde forensisch onderzoeker Maura Isles geheimzinnige moorden trachten op te lossen.

Weinig nieuws onder de zon hoort u ons denken. En dat klopt. De scenario’s geven perfect aan dat een vat vol inspiratie voor dergelijke reeksen echt wel eindig is.  En dat is jammer want de goedkope scenario’s halen de bovenhand in een anders niet slecht gebrachte reeks. We herkennen in Rizzoli & Isles vaak de haatliefde verhouding van Mulder en Skully uit the X-files (waar is den tijd…). De gedreven betweter versus zij die altijd wel een wetenschappelijk uitleg klaar heeft voor iets niet alledaags.

De reeks hoort vooral een vrouwelijk fanbase aan te spreken (misschien meteen de verklaring waarom deze reeks te zien is op WijfTv en niet op pakweg één of VTM) De rode draad doorheen alle afleveringen steekt daarom al gauw tegen: Rizzoli wil zich wel binden aan een man in haar leven, maar er zal wel altijd iets in de weg zitten en het zal niet zijn derde been zijn… Isles is dan weer niet te beroerd om haar mannelijke tegenspelers wel de juiste vrouwelijke aandacht te schenken die zij horen te krijgen. Eén aflevering, ok, maar in allemaal deze rode draad laten terugkeren lijkt ons net iets te veel van ’t goede. Maar teert het succes van De Flair ook niet op een steeds terugkomend ‘Eén voor alle vrouwen, alle vrouwen voor één’ idee?

Wij hadden eerlijk gezegd net iets (veel) meer verwacht van een reeks waaruit veel meer te puren viel.

4 oktober 2011 | reageer


Score

*****
Wat is jouw mening over Rizzoli & Isles (Seizoen 1)?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.