a

The Opposites, ‘Slapeloze Nachten’

The Opposites, ‘Slapeloze Nachten’

MuziekUncategorized Hey dj, draai nog maar eens die plaat

door Stijn Terrie

Razend populair bij de schoolgaande jeugd en studenten. Althans als we heel wat festivalprogrammatoren mogen geloven, want The Opposites kent geen dorp in Vlaanderen waar ze nog niet op een festivalpodium stonden. Op hun nieuwe, inmiddels vierde cd, ‘Slapeloze Nachten’, klinken de Bruin en van Steenhoven een stuk volwassener en dat belooft vooral heel veel voor de komende festivalzomer.

‘Broodje Bakpao’ was dé hit waarmee het allemaal begon. Een van de pot gerukte mix tussen hiphop en hardcore waarop ook wij —eerlijk als we zijn— ooit al eens uit de bol gingen al was het na een gerstenat of vijftien te veel. Met ‘Licht Uit’ toonden de heren ook dat zij het in tegenstelling tot Nederlandse hiphoppers als pakweg Osdorp Posse niet enkel moesten hebben van een schijfje dat vooral live voor een feestje hoort te zorgen op welke dorpskermis dan ook.

De schoolgaande jeugd zal deze vierde cd misschien toch een paar keer uit de iPhone-oortjes horen te halen alvorens zij het geheel gaan ‘liken’, maar aan creativiteit alvast geen gebrek op deze compilatie van eerder uitgebrachte EP’s. Fans zullen vooral blij zijn dat er ook nieuwe nummers werden opgenomen op de langspeler zodat het niet alleen het nu al grijsgedraaide ‘Slapeloze Nachten’ is dat hen bekoort.

De vierde cd is geen constante hoogvlieger, maar klinkt wel volwassener als ooit tevoren

Toch is de vierde cd geen constante hoogvlieger. Een nummer als ‘Belle Helene’ dichten wij eerder toe aan een Nederlands icoon als Rob De Nijs of Vlaamse boysbands als Enzo en Get Ready… En daar zal de rhyme en het zweverige achtergronddeuntje niks maar dan ook niks aan veranderen.

Wel sterk is dan weer het nummer ‘Welkom op ’t Feest’, een nummer dat heel rustig aanvangt maar gaandeweg een hoog Regi gehalte meekreeg, zonder dat het dreigt te vergaan in een ordinair ‘waar zijn die handjes?’-feestje. Het ultieme bewijs dat The Opposites op hun vierde dus volwassener klinken als ooit tevoren…

The ‘new’ Opposites samengevat door Twan van STeenhoven: We zijn iets volwassener geworden. Maar eh, ik hou nog steeds van piemel-kut-grappen, hoor.”

29 mei 2013 | reageer


Score

*****
cover The Opposites, ‘Slapeloze Nachten’

Album
Slapeloze Nachten

Artiest
The Opposites

Tracks
1. Droom, Denk, Doe
2. Slapeloze Nachten
3. Rollende Steen ft. Spasmatic
4. Low Key
5. Belle Hélène
6. Sukkel Voor De Liefde ft. Mr Probz
7. Welkom Op 'T Feest
8. Blam Blam ft. Adje
9. Hey DJ
10. Je Kan Het Niet
11. Held ft. Sef
12. Fok Anything
13. Laatste Keer
14. Leef M’n Leven ft. Hydroboyz & Adje
15. Op Een Level
16. Kickstart ft. Faberyayo & Sjaak
17. Ga Je Lekker
18. Thunder ft. Yellow Claw
19. Grenzeloos & Vrij ft. Spasmatic

Wat is jouw mening over The Opposites, ‘Slapeloze Nachten’?

Smaken verschillen, twisten bestaan. Daarom geven we ook telkens de mogelijkheid om te reageren op onze mening. Hou het beschaafd.